ua en ru

Бойовики перетворили Луганськ у військовий табір, - Тимчук

Бойовики перетворили Луганськ у військовий табір, - Тимчук

Бойовики перетворили Луганськ у військовий табір. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Луганськ на сьогодні перетворений терористами в один великий військовий табір. На даний момент в цьому населеному пункті дислокується 6 великих окремих формувань загальною чисельністю 5,5-6 тис. чол. (в їх складі - як військовослужбовці ЗС РФ, замасковані "під ополчення", так і російські найманці і місцеві бойовики). Ще близько 3 тис. російських військовослужбовців, найманців з РФ і бойовиків "ЛНР" зафіксовані в селищах поблизу Луганська (в основному - в Кам'янобродському районі і в районі, прилеглому до н. п. Станиця Луганська)", - зазначив Тимчук.

За його словами, південніше Луганська відзначається скупчення артилерії терористів.

Також Тимчук повідомив, що протягом доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць, що перевозили матеріально-технічні ресурси з РФ для потреб бойовиків.

"На перегоні між Алчевському і Стахановим зафіксована колона з 6 армійських вантажівок, 2 спецавтомобілів і 1 автобуси із затемненими стеклами в супроводі 1 УАЗ-469 і 2 БТР-80. В районі Красного Луча по направленню на Фащеевку та Дебальцеве зафіксовано переміщення 4 критих вантажних автомобілів у супроводі 1 БМП-2", - розповів нардеп.

Він також сказав, що в районі Лутугине Луганської області на місцеву базу бойової техніки прибула з РФ чергова партії БТР (12 одиниць).

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».На протяжении прошедших выходных (18-19.04.2015) российско-те...

Posted by Дмитрий Тымчук on 19 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, за словами Тымчука, бойовики перекинули тактичну групу під Маріуполь.