ua en ru

Бойовики півтора роки блокують питання відкриття КПВВ "Золоте", - Геращенко

Бойовики півтора роки блокують питання відкриття КПВВ "Золоте", - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Контактна група в Мінську обговорила питання відкриття КПВВ "Золоте"

Бойовики півтора роки блокують питання відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Золоте" (Луганська область). Про це у Facebook повідомила представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

"Вчергове підняла питання негайного відкриття КПВВ "Золоте", що блокується ОРЛО півтора роки", - повідомила Геращенко, розповідаючи про результати засідання гуманітарної підгрупи в Мінську.

Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де українську сторону представляли також В. Медведчук, і експерти з СБУ та В. Лутковська. ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 6 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час чергового візиту на Донбас, який проходив на початку серпня 2017 року, перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зазначив, що для переміщення людей і автомобілів через лінію дотику на Луганському напрямку необхідно відкрити повноцінний контрольний пункт в'їзду-виїзду.

Крім того, у штабі АТО повідомляли, що українська сторона в повній мірі підтримує необхідність позитивного вирішення питання про відкриття майже повністю готового до роботи КПВВ міста Попасна. Крім того, відкриття КПВВ "Золоте" дозволить провести якісний ремонт мосту на КПВВ "Станиця Луганська", технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.