ua en ru

Бойовики планують активізувати бойові дії на Донбасі напередодні 9 травня

Бойовики планують активізувати бойові дії на Донбасі напередодні 9 травня Фото: бойовики на Донбасі

Щоб не зірвати проведення військового параду видачу зарплатні бойовиків буде затримано до кінця травня

Напередодні святкування Дня Перемоги, 9 травня 2016 року, командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Напередодні святкування Дня Перемоги, командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою - демонстрація сили та “значних здобутків” у створенні збройних формувань т.зв. ДНР. Розглядаються варіанти проведення бойових дій наступального характеру на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. “сірій зоні” на Маріупольському напрямку", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, для посилення пропагандистського ефекту передбачається провести такі заходи під час перебування на тимчасово окупованих територіях сходу України представників іноземних проросійських рухів та партій, запрошених для участі у травневих святах.

"Особливу увагу командування російських окупаційних військ приділяє святкуванню Дня Перемоги. Щоб не зірвати проведення військового параду та утримати криміногенну обстановку в місцях проведення урочистостей, віддано наказ притримати виплату грошового утримання до кінця травня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР вважають, що "американські інструктори" допомагають силам АТО на Донбасі.