ua en ru

Бойовики перекидають мінометні підрозділи уздовж "лінії фронту" в Донецьку, - ІС

Бойовики перекидають мінометні підрозділи уздовж "лінії фронту" в Донецьку, - ІС Фото: Бойовики на Донбасі

У районі н.п. Приморське терористи розгортають і маскують артилерію

У Донецьку зафіксовано перекидання мінометного підрозділу бойовиків уздовж "лінії фронту". Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, лідер групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Повідомляється, що основна маса обстрілів і збройних провокацій з боку терористів фіксується на західних і північно-західних околицях Донецька, західніше Ясинуватої і Горлівки.

Так, протягом доби бойовики неодноразово здійснювали обстріли з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії позиції сил АТО північніше н.п. Новгородське і в районі самого селища, в районі н.п. Ленінське і Артемово. При цьому поблизу районів обстрілів фіксувалися спостерігачі-коригувальники РТВ.

"У Донецьку зафіксовано перекидання мінометного підрозділу терористів (3 міномета калібру 120-мм і 2 - калібру 82-мм) уздовж "лінії фронту" по проспекту Шведова на північний схід. У районі н.п.Приморське терористи розгортають і маскують артилерію. Зафіксовані дві батареї (одна 6-ти гарматна 122-мм гаубиць Д-30, друга - чотири 152-мм гармати 2А65 "Мста-Б")", - йдеться в повідомленні.

Крім того, дві тактичні групи російських військ були зафіксовані між Свердловськом і Ровеньками.

"Одна - зі складу російських ВДВ (у складі п.р. - дві 120-мм авіадесантних САУ 2С9 "Нона-С", 4 БТР-Д і 6 БМД-2). У складі другої - 2 бойових розвідувальних машини БМР-1К , 2 БМП-2, 4 армійських вантажівки, 2 джипа", - додали в ІС.

Разом з тим, відзначається, що з Росії в райони, які контрольовані "ДНР" та "ЛНР", ведеться перекидання сільгосптехніки. Перекидання сільгосптехніки зафіксовано в Амвросіївці, Краснодоні, Ровеньках. У південних окупованих районах Луганської області йде збиральна, фіксується наявність російських фахівців.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска (РТВ) на Донбассе продолжаю...

Posted by Dmitry Tymchuk on 4 серпня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, за минулу добу бойовики 81 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.