ua en ru

Бойовики в ОРДЛО блокують відновлення електропостачання, - СЦКК

Бойовики в ОРДЛО блокують відновлення електропостачання, - СЦКК Фото: бойовик ОРДЛО (youtube.com/Ruptly TV)

Українська сторона організувала і забезпечила всі необхідні умови для проведення ремонтних робіт

Ватажки в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) блокують відновлення електропостачання населених пунктів Травневе та Катеринівка. Про це йдеться у повідомленні української сторони Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, опублікованому на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

"Більше двох тижнів мешканці населеного пункту Травневе (Донецької області) залишаються без централізованого електропостачання, яке було припинено в наслідок пошкодження лінії електропередачи з боку незаконних збройних формувань (НЗФ). У схожій ситуації опинилися мешканці селища Катеринівка (Луганської області)", - повідомляє СЦКК.

Зазначається, що українська сторона організувала і забезпечила всі необхідні умови для проведення ремонтних робіт.

"У свою чергу ватажки ОРДО і ОРЛО навмисно блокують відновлення пошкоджених лінії електропостачання та нахабно заявляють, що їхній ремонт недоцільний… Таким чином, ватажки нехтують інтересами цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, порушують Мінські домовленості та дестабілізують ситуацію на Донбасі", - звітує СЦКК.

Нагадаємо, у четвер, 30 листопада, у штабі АТО повідомили, що керівництво самопроголошеної "Луганської народної республіки" навмисне затягує відновлення електропостачання населеного пункту Катеринівка.