ua en ru

Бойовики обмежили доступ цивільного населення до прикордонних з РФ населених пунктів, - ГУР

Бойовики обмежили доступ цивільного населення до прикордонних з РФ населених пунктів, - ГУР Фото: бойовик "ДНР" (facebook.com/Игорь Иванов)

Такі дії проводяться з метою приховування фактів перекидання на Донбас озброєння

Бойовики на окупованому Донбасі обмежили доступ цивільного населення до прикордонних з Російською Федерацією населених пунктів. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив спікер Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"З метою приховування фактів перекидання озброєння, військової техніки, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ, командування російських окупаційних військ проводить заходи з обмеження доступу цивільного населення до прикордонних з РФ населених пунктів", - зазначив він.

Зокрема, розвідка встановила, що з 15 січня на Донбасі закриті в’їзди та виїзди до села Котляревське, бойовики пропускають лише місцевих жителів, попередньо провівши ретельну перевірку та догляд особистих речей. Крім того, частково закрито проїзд та прохід для цивільних у населений пункт Зорі, через який РФ перекидає на Донбас військову техніку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі розширили перелік категорій громадян, яким забороняється виїжджати на підконтрольну Україні територію.