ua en ru

Бойовики обстріляли український блокпост в Батьківщині, - Москаль

Бойовики обстріляли український блокпост в Батьківщині, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Вранці український блокпост був обстріляний в Катериновке

Бойовики вчора, 31 травня, обстріляли блокпост українських військових в селі Батьківщина Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"В неділю (31.05), починаючи з 18 до 21 години обстріл пережив крайній блокпост українських силовиків в с. Батьківщина (відноситься до м. Золоте-4). Вогонь вівся, у тому числі з протитанкової рушниці Сімонова (ПТРС) зразка 1941 року розривними кулями, які залітали на позиції наших бійців. Поранених і загиблих в результаті обстрілу немає. Крайній блокпост в Батьківщині - це єдина точка, через яку на Луганщині здійснюється пішохідний перехід з контрольованою Україною на окуповану територію. Під час обстрілу мирних жителів тут не було", - йдеться в повідомленні.

Крім того, протягом вчорашнього дня перестрілки між українськими військовими і бойовиками з Веселої Гори спалахували в Щастя в районі мосту через р.Сіверський Донець.У Кримському, Трехизбеке і Станиці Луганській з вчорашнього вечора до сьогоднішнього ранку боїв не було.

Сьогодні вранці, за повідомленням Москаля, бойові дії велися в Катериновке. В 5:50 блокпост українських військових, розташований на в'їзді в село зі сторони Золотого, обстріляли з мінометів і стрілецької зброї. Даних про постраждалих не надходило.

Нагадаємо, бойовики 29 травня обстріляли церкву Святого Миколая в н. п. Золоте Луганської обл.