ua en ru

Бойовики обстріляли церкву в Золотому, - Москаль

Бойовики обстріляли церкву в Золотому, - Москаль Фото: Геннадій Москаль на місці події

На місці вибуху знайдено залишки снаряда, випущеного з ПТРК "Корнет"

Проросійські бойовики 29 травня обстріляли церкву Святого Миколая в н. п. Золоте Луганської обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"В суботу (29.05) близько 8 вечора бойовики з Первомайська обстріляли р. Золоте, що на лінії фронту в Луганській області. Під вогонь потрапила в тому числі і православна церква Святого Миколая, яка розташована на околиці Золотого при в'їзді в Катеринівку. Снаряд залетів і вибухнув у дворі церкви, осколками вибиті вікна в житловому будинку священика і самої церкви. Під час обстрілу в будинку знаходилися люди, що дивом ніхто з них не поранений і не загинув", - сказано в повідомленні.

За словами голови ЛОДА, на місці вибуху знайдено залишки снаряда, випущеного з протитанкового ракетного комплексу "Корнет".

"Його калібр - 152 міліметра (використання такого калібру заборонено Мінськими угодами), снаряд призначений для ураження броньованої техніки. Вчора, за кілька годин до одного з найбільших християнських свят, "борці за російський світ" використовували цю зброю проти православної церкви", - відзначили в прес-службі Москаля.

Бойовики обстріляли церкву в Золотому, - Москаль

Бойовики обстріляли церкву в Золотому, - Москаль

Бойовики обстріляли церкву в Золотому, - Москаль

Фото прес-служби глави ЛОДА

Нагадаємо, в Станиці Луганській вдень 31 травня від підриву на розтяжці загинули 55-річний чоловік і його 14-річний син.