ua en ru

Бойовики обстріляли Трьохізбенку всупереч домовленостям про припинення вогню, - Москаль

Бойовики обстріляли Трьохізбенку всупереч домовленостям про припинення вогню, - Москаль Фото: Генадій Москаль

Незважаючи на обстріл, енергетики продовжили ремонтні роботи

Бойовики обстріляли з протитанкової керованої ракети (ПТУР) н.п. Трьохізбенка (Луганска область) всупереч домовленостям про припинення вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Учора (23.06) між українськими силовиками та незаконними збройними формуваннями була досягнута домовленість про повне припинення вогню з 12 до 19 години в районі Трьохізбенки Новоайдарського району. Домовленість викликана необхідністю відновлювальних робіт на високовольтній лінії електропередач, пошкодженій обстрілами минулої п'ятниці. Місце проведення робіт - біля берега Сіверського Донця, по руслу якого проходить лінія розмежування", - написав Москаль.

За його словами, буквально через півгодини після того, як енергетики почали ремонтні роботи, з боку с.Пришиб (окупована територія) Трьохізбенку обстріляли з протитанкової керованої ракети (ПТУР).

"Ракета влучила в приватний будинок у центрі селища по вул. Булавіна й майже повністю зруйнувала його. Господарка будинку, 57-річна жінка, в цей час знаходилася на городі й дивом не постраждала", - додав глава Луганської ОДА.

Він також зазначив, що незважаючи на обстріл, енергетики продовжили ремонт, однак через великий обсяг робіт не встигли завершити його. Трьохізбенка, а також сусідні Кряківка та Калаус, із минулої п'ятниці залишаються без струму. Сьогодні відновлювальні роботи в Трьохізбенці будуть продовжені.

Нагадаємо, згідно з інформацією Держприкордонслужби України протягом минулої доби українські прикордонники відбили п'ять атак бойовиків на блокпости в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. В результаті обстрілів боєць ВСУ отримав поранення під Мар'їнкою.