ua en ru

Бойовики обстріляли сили АТО на всіх напрямках, - штаб

Бойовики обстріляли сили АТО на всіх напрямках, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики обстрілюють сили АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї

Бойовики минулої доби, 12 вересня 2016 року, обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі на всіх напрямках. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"За минулу добу російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Збройні сили України неухильно дотримуються мінських угод", - йдеться у повідомленні.

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 9 порушень режиму тиші. Бойовики вдалися до збройних провокацій в районі Чермалика, де із забороненої мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного та Красногорівки застосували міномети 82-го калібру. Також, з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по Гранітному, Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному.

"На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень режиму тиші. Окупанти вели вогонь з БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї - по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці та Нижньотеплому. Окрім того, близько 16:00 позиції одного з підрозділів Збройних сил України в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ. Захисники України відкривали вогонь у відповідь", - повідомляють у штабі.

Крім того, на Донецькому напрямку зафіксовано 16 порушень режиму тиші. Провокативні обстріли з боку бойовиків велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньо Торецькому та Новгороському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120-го та 82-го калібру.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 13 вересня 2016 року За минулу добу російсько-окупаційні війська 35 ра...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора в зоні проведення антитерористичної операції в районі Станиці Луганської проросійські бойовики атакували сили АТО, в результаті чого двоє українських військовослужбовців загинули і п'ятеро отримали поранення.