ua en ru

Бойовики обстріляли Щастя і Трьохізбенку, загинули 2 військових, - ОДА

Бойовики обстріляли Щастя і Трьохізбенку, загинули 2 військових, - ОДА

Бойовики вночі 18 січня обстріляли з установок "Град" школу міліції в р. Щастя Луганської області, в результаті чого загинув 1 український військовослужбовець, а також школу в н. п. Трьохізбенка, де також загинув український військовий. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"У Щастя після 2 години ночі реактивні снаряди "Градів", випущених з боку контрольованої "казаками" так званого "Всевеликого війська донського" Веселої Гори, потрапили в будівлю школи міліції. Один український військовослужбовець загинув", - сказано в повідомленні.

Крім того, за уточненими даними, під час вчорашнього обстрілу Попасній з "Градів" загинув не один, а двоє місцевих жителів - чоловіки 57 і 58 років. Обидва отримали осколкові поранення, несумісні з життям. Ще двоє чоловіків, як наголошується, поранені і доставлені в лікарню.

"Інтенсивному артилерійському обстрілу піддалася і Трьохізбенка Новоайдарського району. Після 3 години ночі кілька снарядів потрапили в приміщення сільської школи. Два корпуси зруйновані повністю, один частково, підтверджена інформація про одного загиблого військовослужбовця. У селі перебиті декілька трансформаторів, електроенергії, як і раніше немає", - повідомили в прес-службі.

Всього за суботу і в ніч на неділю бойовики 30 раз обстріляли населені пункти області.

Як зазначається у повідомленні, починаючи з сьогоднішнього ранку стрілянина вщухла, у всіх гарячих точках області зберігається тиша. "Значить режим перемир'я на Хрещення, про яке домовилися голова Луганської ОДА Геннадій Москаль і глава так званої ЛНР Ігор Плотницький, дотримується", - додали в ОДА.

Нагадаємо, вчора ЛОДА оголосила про припинення автобусного і вантажного сполучення з територією ЛНР з 19 січня.