ua en ru

Бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Щастя, Донецького аеропорту та Дебальцеве, - штаб

Бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції в районі Щастя Луганської обл., Донецького аеропорту та Дебальцеве Донецької обл.

Бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції в районі Щастя Луганської обл., Донецького аеропорту та Дебальцеве Донецької обл. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

"За звітний період неконтрольовані збройні формування обстріляли українські підрозділи в районі Щастя, Донецького аеропорту та поблизу Дебальцеве, обстрілювали і штурмували позиції українських силовиків неподалік Никишино", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, сили АТО відповідали вогнем лише у разі здійснення атак.

"В інших секторах відповідальності обстрілу не зафіксовано. Ситуація в районі Маріуполя повністю підконтрольна українським підрозділам. Зараз сили АТО проводять підготовчі заходи в контексті реалізації Мінського меморандуму", - зазначають у штабі.

Крім того, в 20:00 24 вересня на блокпосту в районі Дебальцеве українськими військовослужбовцями затримано та передано військовій контррозвідці два перевізника на вантажному автомобілі "Мерседес". Під час обшуку автомобіля було виявлено РПГ, гранати для підствольного гранатомета, патрони різного калібру для стрілецької зброї. Попередньо встановлено, що вантаж планувалося доставити з Красного Луча в Дебальцеве обхідним маршрутом, але водій заблукав і потрапив на блокпост сил АТО.

Нагадаємо, 23 вересня в зоні АТО було поранено 8 військових.