ua en ru

Бойовики неодноразово намагалися "націоналізувати" майно України на Донбасі, - Тука

Бойовики неодноразово намагалися "націоналізувати" майно України на Донбасі, - Тука Фото: Георгій Тука

Мова йде про незаконне привласнення залізниці, водогонів, ЛЕП

Бойовики неодноразово намагалися "націоналізувати" майно України на окупованому Донбасі, втім ці спроби закінчувалися нічим. Про це повідомив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі "112 Україна".

Як зазначається, коментуючи інформацію російських ЗМІ про те, що ДНР оголошують "націоналізацію" українського майна на окупованих територіях Тука, заявив, що це не перша подібна спроба.


"Це не перша спроба очільників республік "націоналізувати"...привласнити майно. Це викликано тим, що дуже хочеться поцупити чуже. Головне в тому полягає, що залізниця, водогони, лінії електропостачання і таке інше ця квазівлада не здатна утримувати навіть на стадії експлуатації. Не те що розвивати", - заявив він.

Також Тука наголосив, що такі дії бойовиків направлені на отримання короткострокового результата.

"Такі дії направлені на отримання короткострокового миттєвого результата. Нічого дивного для нас немає. Були вже такі спроби неодноразово, закінчилися вони нічим. Будемо вживати певних заходів, перш за все, під час мінських переговорів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) проводять "націоналізацію" майна українців на користь російських військових.