ua en ru

Розвідка повідомляє про "націоналізацію" в ДНР майна українців на користь російських військових

Розвідка повідомляє про "націоналізацію" в ДНР майна українців на користь російських військових Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Таким чином РФ заохочує громадян до участі у бойових діях

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) проводять "націоналізацію" майна українців на користь російських військових. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З метою заохочення громадян РФ до участі у бойових діях, а також подальшої їх асиміляції та легалізації на тимчасово окупованих територіях Донбасу, незаконна влада ДНР перерозподіляє конфісковане житло українських громадян на користь російських військовослужбовців та найманців", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в окремих районах Донецька розпочато видачу ордерів на "націоналізовані" квартири кадровим офіцерам 1 та 2 АК та громадянам Росії із складу незаконних збройних формувань у співвідношенні 80 до 20% відповідно. Конфіскації підлягає житло донеччан, які виїхали з окупованих територій до мирної України.

"Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі кадрових військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях Донбасу для подальшої передачі їх визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі встановлено наступних кадрових офіцерів ЗС РФ, які беруть безпосередню участь у військовій агресії Росії на території України:

на посаді "начальника инженерной службы 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск Южного ВО ВС РФ" перебуває полковник ЗС РФ Усманов Залібек Касумович (Усманов Залибек Касумович);

на посаді "начальника противовоздушной обороны 7 отдельной мотострелковой бригады (Дебальцево) 2 АК (Луганск, Украина) Центра территориальных войск Южного ВО ВС РФ" перебуває полковник ЗС РФ Фролов Денис Ігоревич (Фролов Денис Игоревич).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканці Горлівки Донецької області 6 березня влаштували самосуд над двома російськими військовослужбовцями.