ua en ru

Бойовики за тиждень 242 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, - СЦКК

Бойовики за тиждень 242 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Дії ОРДЛО демонструють стійке небажання дотримуватися мінські домовленістю

З 14 по 23 вересня бойовики незаконного формування ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей) 242 рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

"За останні 10 днів, з 14 по 23 вересня поточного року, українська сторона СЦКК (Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, - ред.) зафіксувала з боку НЗФ ОРДО і ОРЛО 242 випадки порушень режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що 40 випадків порушень - з забороненого мінськими домовленостями озброєння. Зі ствольної артилерії калібру 152 122 мм - по одному обстрілу, а також з мінометів калібру 120 мм - 6 обстрілу (використано 24 боєприпаси), калібру 82 мм - 32 обстрілу (262 боєприпаси).

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії ОРДЛО демонструють стійке небажання дотримуватися мінські домовленості, а також відверте небажання дотримуватися взятих на себе зобов'язань у рамках Тристоронньої контактної групи по дотриманню "шкільного" режиму тиші по всій лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, раніше керівництво ОРДЛО перешкоджає відновленню цивільної інфраструктури на Донбасі.