ua en ru

Бойовики порушують перемир'я на всій лінії фронту на донецькому напрямку, - АПУ

Бойовики порушують перемир'я на всій лінії фронту на донецькому напрямку, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Саме тут бойовики найчастіше застосовують "Гради"

Бойовики порушують перемир'я на всій лінії зіткнення на донецькому напрямку. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"На Донецькому напрямку ситуація продовжує залишатися надзвичайно важкою - противник порушує режим тиші на всій лінії зіткнення. Саме на цій ділянці фронту ворог найчастіше застосовує реактивні установки "Град" і 152-мм артилерію проти українських військових", - повідомив Лисенко.

Він зазначив, що важкою є ситуація на північних і західних околицях Горлівки. В районі донецького аеропорту бойовики застосовує всі наявні у нього класи озброєння.

Також бойовики обстрілювали місто Авдіївка і Дослідне з "Градів". Зокрема від обстрілу знову постраждав Авдіївський коксохімічний завод і кілька одноповерхових приватних будинків.

Неспокійно минулої доби на південно-західних околицях Донецька. Як у світлу, так і в темну пору дня противник обстрілює сили АТО поблизу Красногорівки, Мар'їнки, сіл Новомихайлівка та Солодке. Бойовики застосовують міномети, гранатомети, озброєння БМП і стрілецьку зброю.

Нагадаємо, бойовики штурмували опорний пункт сил АТО в Луганській області.