ua en ru

Бойовики накопичують сили для утримання підконтрольної їм території, - РНБО

Бойовики накопичують сили для утримання підконтрольної їм території, - РНБО
Бойовики накопичують свої сили для утримання підконтрольної їм території.

Бойовики накопичують свої сили для утримання підконтрольної їм території. Про це, відповідаючи на питання журналістів про цілях перекидання російських військ на Донбас, заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони накопичують ці сили для того, щоб посилити присутність і утримати ці території. Кінцеві плани нам поки не відомі, але враховуючи ситуацію і збільшення сил на території підконтрольній бойовикам, робляться відповідні рішення про посилення наших підрозділів на деяких ділянках лінії розмежування... Говорити про повну масштабному наступі ми не можемо", - розповів Лисенко.

Також він зазначив, що Росія продовжує перекидати на схід України важке озброєння і особовий склад російських Збройних сил.

"Росія продовжує використовувати ті ділянки державного кордону, які не контролюються (українською стороною), і вони посилюють сили терористів, в тому числі, військовою технікою та особовим складом РФ, так як у бойовиків з числа місцевих жителів немає навичок для управління цією серйозною військовою технікою", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, в РНБО виключають проведення четвертої хвилі мобілізації.