ua en ru

Бойовики почали випускати людей на підконтрольну Україні територію

Бойовики почали випускати людей на підконтрольну Україні територію Фото: КПВВ на Донбасі (dpsu.gov.ua)

У Донецькій області відновлюється пропуск через КПВВ

Проросійські бойовики почали випускати людей на підконтрольну Україні територію через пункти пропуску, закриті після вбивства ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що бойовики проводять тотальний контроль всіх осіб і транспорту, які намагаються виїхати з окупованої території. При цьому з їхнього боку розпочався пропуск.

"Оформлення прикордонниками зі складу Об'єднаних сил в напрямку тимчасово окупованої території не припинялося, однак фіксувалися окремі відмови громадянам у перетині лінії розмежування з боку російських найманців", - зазначили прикордонники.

Крім того, в Держприкордонслужбі нагадали, що з 2 вересня буде припинено роботу пункту пропуску "Станиця Луганська". Інші КПВВ в районі операції Об'єднаних сил будуть функціонувати в штатному режимі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко попросила ОБСЄ сприяти розблокуванню пунктів пропуску на Донбасі.

Відзначимо, в ранковому зведенні штабу ООС українські військові зазначили, що ситуація на Донбасі стабілізується.