ua en ru

Бойовики на Донбасі планують використовувати хімічну зброю, - прес-центр АТО

Бойовики на Донбасі планують використовувати хімічну зброю.

Бойовики на Донбасі планують використовувати хімічну зброю. Про це йдеться в повідомленні прес-центру антитерористичної операції (АТО) на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

"За даними радіоперехоплення, проведеного спецслужбами України, стало відомо, що через численні невдалі спроби незаконних збройних формувань захопити аеропорт Донецьк, який охороняють українські силовики, терористи, як один з останніх шансів, планують застосувати хімічну зброю. Зокрема міномет "Тюльпан" і відповідні заборонені міжнародними нормами хімічні боєприпаси, від яких можуть постраждати мирні жителі в районі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зазначена зброя і боєприпаси відсутні у Збройних Силах України та інших військових формуваннях України.

У прес-центрі нагадали, що озброєння з боєприпасами великої потужності в звичайному спорядженні вже застосовувалося НЗФ при штурмі аеропорту "Луганськ", але при цьому хімічні боєприпаси терористи не застосовували.

З квітня 2014 р. українська влада проводить антитерористичну операцію на Донбасі проти проросійських сепаратистів і бойовиків. З 5 вересня 2014 р. там оголошено перемир'я.