ua en ru

Бойовики мінують окупований Донбас боєприпасами російського виробництва, - СЦКК

Бойовики мінують окупований Донбас боєприпасами російського виробництва, - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Бойовики встановлюють на Донбасі міни, які не піддаються розмінуванню

Бойовики мінують територію окупованого Донбасу боєприпасами російського виробництва. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації, передає штаб АТО у Facebook.

Як повідомляється, бойовики продовжують порушувати мінські домовленості, збільшуючи кількість обстрілів українських позицій. Крім того, бойовики здійснюють заходи із нарощування старих та встановлення нових мінних загороджень.

"У районі проведення АТО помічені касетні боєприпаси російського виробництва (КПОМ-2) з протипіхотними осколковими мінами (ПОМ-2). Нанесене на них маркування чітко вказує, що вони були виготовлені у 1993 році на російському військовому заводі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вказані боєприпаси на території України ніколи не вироблялись та до ЗС України не поставлялись.

"Тільки звірячою жорстокістю та ненавистю до мирного населення можна пояснити використання бойовиками НЗФ ОРДО та ОРЛО мін, які не піддаються розмінуванню. Слід зауважити, що на сході України до початку російської інтервенції не було жодного арсеналу з мінними або іншими інженерними засобами ЗС України. Тому можна із впевненістю сказати, що всі міни, які встановлені окупаційно-терористичними військами на сході України надходили виключно з території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

УС СЦКК: бойовики мінують Донбас боєприпасами російського виробництва Російсько-окупаційні війська продовжують порушува...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 4 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі артилерія незаконних збройних формувань окремого району Донецької області (ОРДО) обстріляла позиції підрозділів АТО в районі Новолуганського і Водяного.