ua en ru

Бойовики в Луганській області обстріляли населені пункти для дискредитації ЗСУ, - штаб

Бойовики в Луганській області обстріляли населені пункти для дискредитації ЗСУ, - штаб Фото: бойовик (youtube.com/Ruptly TV)

Бойовики відкрили вогонь по населеному пункту Кадіївка

На Донбасі бойовики з метою провокації військових Збройних сил України відкрили вогонь по населеному пункту Кадіївка (Стахов), який знаходиться на території окупованої Луганської області. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Для чергової дискредитації підрозділів Збройних сил України і ненависті з боку цивільного населення тимчасово окупованих територій, противник відкрив вогонь по населених пунктах, у тому числі Кадіївці (Стаханов). Подібні провокації спрямовані на дискредитацію України та її Збройних сил в очах світового співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 18 грудня близько 17:00, бойовики обстріляли населений пункт Новолуганское з реактивних систем залпового вогню. В результаті обстрілу 8 мирних жителів отримали поранення.

Наголошується, що в їх числі опинилися 6 жінок, один чоловік і одна дитина з психологічною травмою. Так, на місці події працюють співробітники правоохоронних органів. За фактом порушено кримінальне провадження за ст 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

В результаті обстрілу Новолуганского зросла кількість пошкоджених будинків до 50, в тому числі школи, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт.