ua en ru

Бойовики ЛНР затримали та катували українку Сурженко

Бойовики ЛНР затримали та катували українку Сурженко Фото: бойовики на Донбасі (mykolaivka-rada.gov.ua)

Сурженко звільнили з полону, вона у важкому психологічному стані

Бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" затримали та катували українську блогерша Людмилу Сурженко. Про це повідомляє заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко Facebook.

"13 липня в Луганську при перетині лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойовиків ЛНР, представниками т. н. "МГБ ЛНР" була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила. Приводом для затримання стало невиконання Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому в той час вийшли з ладу акумулятори)", - повідомив Клименко.

За словами Клименка, бойовики чинили тиск на Сурженко, в тому числі і фізична.

"надалі МДБ ЛНР здійснювало тиск на зазначену нашу громадянку, у тому числі фізична (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення в подальшому відео з її "зізнаннями" в роботі на українські спецслужби", - повідомив він.

Сурженко звільнили з полону 29 липня 2017 року. Вона самостійно перетнула контрольно-пропускний пункт у важкому психологічному стані. Їй надали першу медичну допомогу.

13 липня у м. Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойвиків ЛНР, п...

Опубліковано Юрієм Клименком 30 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в самопроголошених "Луганської народній республіці" і "Донецької народній республіці" підтвердили зміст в заручниках 71 українця.