ua en ru

Бойовики ЛНР взяли в полон 2 податківців, - Москаль

Бойовики ЛНР взяли в полон 2 податківців, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Москаль вже підняв питання про їх звільнення

Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби України в Луганській області, які вирішили відсвяткувати Великдень на окупованих територіях, затримані бойовиками так званої "Луганської народної республіки". Про це заявив голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

Повідомляється, що три податківця з Сєвєродонецька, не отримавши пропусків координаційної групи для проїзду на окуповані території, неофіційно поїхали до Луганська, щоб відзначити свято зі своїми родичами. Їх затримали озброєні бойовики, одного відпустили, а двох інших взяли в полон.

"Один із затриманих є суб'єктом оперативно-розшукової діяльності, тобто носієм секретної і абсолютно секретної інформації... Бойовики влаштовують полювання на співробітників правоохоронних органів або силових органів і представників державної влади України з метою отримання викупу або важливої інформації. Взяті в полон податківці чудово це знали, проте в порушення мого розпорядження і всупереч здоровому глузду таємно поїхали в Луганськ. Я вже підняв питання про звільнення всіх трьох з органів фіскальної служби України", - заявив Москаль.

Нагадаємо, Рада звернулася до Путіна з вимогою звільнити Савченка та інших заручників.