ua en ru

Бойовики ЛНР розробили свій проект "закону про амністію"

Бойовики ЛНР розробили свій проект "закону про амністію" Фото: Дмитро Тимчук

Передбачається, зокрема, звільнення всіх бойовиків, які перебувають під вартою в Україні

У так званій "Луганській народній республіці" (ЛНР) розробили свій проект "закону про амністію" для бойовиків. Про це повідомляє лідер гурту "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"Керівництвом ЛНР розроблений "проект Закону України "Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, "законом" пропонується звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які вчинили на території Донбасу дії, що містять ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, і які були: учасниками військових формувань або особами, задіяними в діяльності таких формувань; брали участь у діяльності самопроголошених органів державної влади в окремих районах Донецької та Луганської областей або протидіяли проведенню антитерористичної операції (в період з 22 лютого 2014 року).

"Проектом також передбачається закриття за поданням Генеральної прокуратури України всіх кримінальних проваджень, звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, в т.ч. тих, які перебувають під слідством або вже засуджені судами України за участь у діяльності ЛНР/ДНР", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление». В течение суток российско-террористические войска на Донбасс...

Posted by Дмитрий Тымчук on 3 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Донецькій народній республіці" (ДНР) "військові комісари" проводять набір на контрактну військову службу.