ua en ru

Бойовики ІДІЛ вбили 120 жителів Мосула, що намагалися покинути місто

Бойовики ІДІЛ вбили 120 жителів Мосула, що намагалися покинути місто Фото: ІДІЛ

Тіла убитих були знайдені на узбіччі дороги в Старому Мосулі

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" вбили 120 жителів Мосула в Іраку, намагалися покинути місто. Про це повідомляє Анадолу, посилаючись на інформацію капітан Сил швидкого реагування при МВС Іраку Даргам аль-Хайдарі.

"120 жителів західних кварталів, другого за величиною міста Іраку загинули від рук терористів ІДІЛ. Всі загиблі намагалися покинути Мосул", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на узбіччі дороги у кварталі Зенджили в Старому Мосулі виявлені тіла 120 мирних жителів. Так, армія Іраку проводить операцію із зачистки від бойовиків ІДІЛ районів Зенджили, Шифа, Сахха і Аль-Ула в Мосулі.

За словами Даргам аль-Хайдарі, Сили швидкого реагування евакуювали з підконтрольного ІДІЛ району Зенджили понад 150 осіб, у тому числі 70 жінок і дітей.

Крім того, поліція Іраку повідомляє, що сили безпеки з обережністю просуваються в Зенджили, де вони контролюють 40% території, і вже створено коридор безпеки для евакуації цивільних осіб

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористична організація "Ісламська держава" взяла відповідальність за стрілянину в готелі Resorts World Маніла на Філіппінах і пожежу, в результаті чого загинули 36 осіб