ua en ru

Бойовики ИДІЛ спалили живцем двох турецьких військових

Бойовики ИДІЛ спалили живцем двох турецьких військових Фото: бойовики ИГИЛ вбили 2 Турецьких військових у Сирії

Нещодавно 16 турецьких військових загинуло в ході боїв з ИДІЛ в Сирії

У Сирії бойовики організації "Ісламська держава" спалили живцем двох чоловіків, які ймовірно були турецькими військовими. Про це повідомляє Al Jazeera.

На відео, розмовляючи турецькою мовою, вбивця двох чоловіків критикує президента Туреччини Реджепа Ердогана і закликає "сіяти руйнування" в Туреччині.

В подальшому відео процесу страти було завантажено на популярні соціальні ресурси, зокрема в YouTube. Це відео активно блокується турецькими фахівцями та адміністрацією ресурсів.

Відзначимо, 21 грудня між бойовиками ИДІЛ та турецькими військовими, які діяли спільно з військами опозиції, йшли активні бої на півночі Сирії поблизу міста Ель-Баб. В результаті загинули 16 турецьких військових і велику кількість бойовиків ИДІЛ. Після цих подій турецькі влада Туреччини пообіцяла активно боротися з терором в Сирії. Ймовірно, жорстокий акт страти військових з боку ИДІЛ - це відповідь на дії Туреччини в регіоні.

Бойовики ИДІЛ спалили живцем двох турецьких військовихБойовики ИДІЛ спалили живцем двох турецьких військовихБойовики ИДІЛ спалили живцем двох турецьких військових
Фото: бойовики ИДІЛ жорстоко вбили 2 Турецьких військових у Сирії

Нагадаємо, в Стамбулі затримали 31 підозрюваного в причетності до ИДІЛ. При цьому прокуратурою Стамбула видані ордери на затримання 41 підозрюваного у зв'язках із забороненою організацією.