ua en ru

Бойовики ІДІЛ і "Джебхат ан-Нусра" користуються російськими приладами нічного бачення

Бойовики ІДІЛ і "Джебхат ан-Нусра" користуються російськими приладами нічного бачення Фото: бойовики ІДІЛ в Сирії використовують російську військову техніку

Електронно-оптичні перетворювачі могли потрапити в Сирію через треті країни

Військові фахівці в Сирії, досліджуючи зброю знищених терористів, встановили, що снайпери ІДІЛ і "Джебхат ан-Нусра" використовують приціли нічного бачення з електронікою, виробленою на російських підприємствах. Про це повідомляє "Комерсант".

Фахівці встановили, що бойовики використовують найрізноманітніші снайперські гвинтівки, у тому числі складаються на озброєнні армій країн НАТО. Такі, наприклад, як американська Remington MSR або австрійська Steyr Mannlicher SSG 08. Разом з ними повинні використовуватися найсучасніші приціли, в тому числі нічного бачення (ПНВ).

Як повідомили співрозмовники видання, за фактом знахідок в Сирії кримінальну справу поки не порушено. На даний момент проводяться оперативні заходи в рамках дослідчої перевірки. За однією з версій слідчих, електронно-оптичні перетворювачі могли потрапити в Сирію через треті країни, в які ПНВ або комплектуючі для них з Росії поставляються офіційно.

Видання також зазначає, що серед жертв снайперських обстрілу бойовиками - загиблий днями підполковник Олексій Бучельников. Як повідомлялося раніше, офіцер отримав смертельне поранення на полігоні, навчаючи сирійських солдатів вести мінометний вогонь у темряві.

Нагадаємо, Росія заявила про масштабний наступі ІДІЛ після ударів США в Сирії.