ua en ru

Бойовики грубо перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на Донбасі, - СЦКК

Бойовики грубо перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на Донбасі, - СЦКК Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Українська сторона СЦКК засудила бездіяльність СЦКК РФ

Бойовики грубо перешкоджають роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) на Донбасі. Про це, посилаючись на дані української сторони СЦКК, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО) в Facebook.

"Бойовики продовжують грубо перешкоджати використанню беспілотників СММ ОБСЄ. Українська сторона СЦКК засуджує бездіяльність російської сторони СЦКК про надання гарантій безпеки і забезпечення роботи СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, 9 листопада 2017 близько 11:50 спостерігачі місії, перебуваючи у населеному пункті Петровське з метою верифікації ділянки розведення намагалися здійснити запуск свого безпілотника (БПЛА).

Так, однак озброєний бойовик заборонив спостерігачам проводити заходи до отримання особливого розпорядження і пригрозив застосувати зброю. Представники місії вирішили не здійснювати запуск БПЛА і покинули район спостереження.

Крім того, 10 листопада поточного року в 11:20 в районі населеного пункту Богданівка патруль СММ ОБСЄ при запуску БПЛА зафіксував постріли зі стрілецької зброї бойовиків з боку населеного пункту Петровське. За оцінкою поліції, вогонь вівся в напрямку БПЛА. Спостерігачі місії змушені були припинити виконання завдання і покинули район спостереження.

Українська сторона СЦКК: НЗФ ОРДО продовжують грубо перешкоджати використанню БПЛА СММ ОБСЄ Українська сторона СЦКК зас...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донеччині обстріляли будинки мирних жителів населеного пункту Трьохізбенка.