ua en ru

Бойовики з "Градів" обстріляли позиції ЗСУ у Донецькій області

Бойовики з "Градів" обстріляли позиції ЗСУ у Донецькій області Бойовики з "Градів" обстріляли позиції ЗСУ у Донецькій області

Загалом бойовики випустили 13 ракет

Бойовики незаконних збройних формувань застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" по позиціях Збройних сил України у Донецькій області. Зокрема бойовики вели вогонь по населеному пункту Зоряне південно-східніше населеного пункту Гірник, повідомляє штаб АТО у Facebook.

Як зазначається, про обстріли українських позицій з "Градів" повідомив тимчасово виконуючий обов'язки керівника української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) полковник Ігор Лоза у ході щоденного брифінгу.

Зокрема, за його словами, за минулу добу, 8 грудня 2015 року, спостерігачами СЦКК зафіксовано 6 випадків застосування проти ЗСУ 120-мм мінометів та 3 випадки застосування 82-мм мінометів.

"На цьому фоні особливе обурення викликає застосування бойовиками НЗФ реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" цілеспрямовано по позиціям військовослужбовців Збройних Сил України в районі населених пунктів Зоряне та Желанне Друге. Декілька ракет потрапили безпосередньо і по населеному пункту Зоряне по вулиці Івана Франка, будинок 33. Загалом було випущено 13 ракет", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, докази здійснених обстрілів, зафіксовані технічними засобами спостереження та передані СММ ОБСЄ.

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що обстріли відбулись під час зустрічі підгрупи з безпекових питань у Мінську. В активності бойовиків прослідковується чітка тенденція щодо штучного загострення обстановки напередодні проведення переговорів по врегулюванню конфлікту. На думку української сторони СЦКК, обстріли позицій ЗС України спрямовані на цинічний зрив Мінських домовленостей та свідчать про небажання НЗФ та їх спонсорів виконувати взяті на себе зобов'язання", - йдеться у повідомленні.

СЦКК: Бойовики НЗФ застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» по позиціях ЗС України та населеному пункт...

Posted by Прес-центр штабу АТО on 9 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики протягом дня обстрілювали сили АТО на Артемівському напрямку та поблизу Донецька.