ua en ru

Бойовики на Донбасі готують провокації на Великдень, - Лисенко

Бойовики на Донбасі готують провокації на Великдень, - Лисенко Спікер штаба АТО Андрій Лисенко

Бойовики готують провокації з можливим підривом транспорту, на якому будуть переміщатися на Великдень мирні жителі. Про це в ході брифінгу заявив спікер штаба АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До нас надходить оперативна інформація від наших джерел, які знаходяться і серед ворогів, і серед місцевих жителів, і вони також підтверджують, що дуже багато зараз зусиль докладається для того, щоб здійснити якомога більше провокацій, в тому числі, і з можливим підривом транспортних засобів, якими будуть пересуватися мирні жителі і провокації під час проведення Пасхи. Там, де збиратимуться люди, біля церков, для святкування цього великого християнського свята", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що вже почалася інформаційно-роз'яснювальна робота серед мешканців, щоб вони дуже обережно ставилися до предметів, які можуть бути використані у якості вибухових речовин.

За його словами, на контрольних пунктах у зону АТО ведеться щоденна робота по затриманню осіб, які можуть бути причетні до провокацій з боку бойовиків.

"Як тільки надходить оперативна інформація про можливі загрози з певним характером і з певним колом людей, які можуть це робити, вони вносяться в єдиний список, який контролюється під час проходження пропускних пунктів, і звичайно цих людей затримують. Ця робота продовжується практично кожен день, але з таким великим потоком інформації про можливі провокації - ця робота буде посилюватися", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, заступник командувача АТО полковник Валентин Федічев повідомив, що бойовики планують мінувати автобуси в напрямку Маріуполя і Бердянська.