ua en ru

Бойовики на Донбасі захопили безпілотник ОБСЄ

Бойовики на Донбасі захопили безпілотник ОБСЄ Фото: ОБСЄ

Також бойовики обстріляли спостерігачів спеціальної моніторингової місії

Бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки обстріляли спеціальну моніторингову місію ОБСЄ і захопили безпілотник місії. Про це повідомляється на сайті місії.

Повідомляється, що інцидент стався близько 14.30 у непідконтрольної українському уряду Ясинуватій. Місія ОБСЄ намагалася запустити безпілотник, з метою контролю можливих обстрілу Донецької фільтрувальної станції, коли озброєні люди направили на них свою зброю і захопили безпілотник, після чого один з чоловіків відкрив вогонь поблизу патруля СММ.

"Стрілянина в беззбройних цивільних спостерігачів є не тільки безпосередньою загрозою для життя відважних чоловіків і жінок, які роблять все можливе, щоб принести мир в Україні, це прямий виклик колективної волі 57 держав-учасників ОБСЄ, і мінським угодами", - заявив голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ертурул Апакан

Нагадаємо, вчора Міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц повідомляв про те, що ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі.