ua en ru

Бойовики на Донбасі вивозять школярів в РФ для "патріотичного виховання", - розвідка

Бойовики на Донбасі вивозять школярів в РФ для "патріотичного виховання", - розвідка Фото: школярів з ДНР/ЛНР відправляють в РФ для посилення негативного ставлення до ВСУ і керівництву України

Школярі проходять 18-ти денну військову підготовку в російському таборі

Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей організовують "патріотичні виховання школярів, вивозячи їх у російські табори на військову підготовку. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Заходи щодо так званого "патріотичного" виховання громадян України в ДНР/ЛНР організовані з метою умисного створення і посилення негативного ставлення місцевого населення до Збройних Сил України та керівництва країни.


Таким чином, школярів під час літніх канікул вивозять в оборонно-спортивний вишкільний табір "Гвардієць" для проходження 18-ти денної військової підготовки.

Перша група дітей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей вже пройшла підготовку у зазначеному таборі в червні цього року.

"Гвардієць" був створений у 2010 році на базі 210 міжвидового регіонального навчального центру інженерних військ Міністерства оборони РФ м. Кстово (Нижегородська область).

Ініціатива проведення "патріотичного виховання" належить представнику президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі Бабичу.

Заходи проводяться за сприяння Міністерства оборони РФ і Добровільного товариства сприяння армії, авіації і флоту РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЛНР поширюється інформація про обстріл ВСУ власних позицій.