ua en ru

Бойовики на Донбасі вперше за час перемир’я застосували артилерію

Бойовики на Донбасі вперше за час перемир’я застосували артилерію Фото: артилерія на Донбасі (mil.gov.ua)

Терористи обстріляли зі 122-мм артилерійських систем укріплення сил АТО на підступах до Водяного

Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати домовленості про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та обстрілюють із заборонених Мінськими угодами озброєння укріплення Збройних Сил України. Сьогодні, 13 січня 2018 року, вперше за час перемир’я окупанти застосували артилерію, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зокрема зазначено, що на Луганському напрямку під обстрілом противника опинилися українські позиції поблизу Новолуганського, де, крім стрілецької зброї, бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів.

"На Приазов’ї майже годину тривав ворожий обстріл із гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122 мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного. Тут загарбники випустили понад 20 боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, незаконні збройні формування вели вогонь із важких мінометів", - йдеться в повідомленні.

Загалом, як доповіли у відомстві, від початку доби і станом на 18:00 суботи вздовж лінії розмежування сторін зафіксовано 6 обстрілів укріплень ЗСУ, в одному випадку українські воїни давали ворогу адекватну відповідь.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 13 січня 2018 рок...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО за минулу добу, 12 січня 2018 року, зафіксовано 10 обстрілів укріплень Збройних Сил України бойовиками, двох українських військовослужбовців поранено.