ua en ru

Бойовики на Донбасі складають списки учасників "оборони Іловайська", - розвідка

Бойовики на Донбасі складають списки учасників "оборони Іловайська", - розвідка Фото: Іловайськ (РБК-Україна)

Бойовики заснували нагороду "За оборону міста Іловайськ"

У частинах "армійських корпусів" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовик складають списки учасників "оборони Іловайська", аби вручити нагороди. Про це повідомили у Головному управління розвідки Міністерства оборони України, передає прес-служба Міноборони.

"Російська окупаційна влада розглядає можливість заохочення бойовиків, які брали участь у кривавих подіях 2014 року, так званою нагородою "За оборону міста Іловайськ". У такий спосіб передбачається підняти бойовий дух окупантів. Для цього у з’єднаннях та частинах так званих "армійських корпусів" вже складаються відповідні списки учасників вказаних подій", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що російські найманці, розуміючи невідворотність відповідальності за воєнні злочини, які не мають терміни давності, побоюються, що списки нагороджених можуть стати відомими широкому колу громадськості.

"Підґрунтям для таких побоювань є недовіра до російських кураторів та непоодинокі випадки втрати російськими офіцерами службових документів, зокрема, як це трапилось з полковником російської армії Гайдамакою в листопаді минулого року в окупованій Горлівці", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, у серпні 2017 року в управлінні зі зв'язків з громадськістю Збройних сил України повідомляли, що у полоні проросійських бойовиків на Донбасі залишаються вісім військових, які воювали в Іловайську Донецької області влітку 2014 року. За даними Генпрокуратури, в ході Іловайської трагедії загинули 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеня тяжкості. У полон потрапили 300 бійців.