ua en ru

Бойовики на Донбасі намагаються глушити радіозв'язок сил АТО, - ІС

Бойовики на Донбасі намагаються глушити радіозв'язок сил АТО, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

В районі Дебальцеве та Докучаєвська бойовики глушать сигнали українських безпілотників

Бойовики на Донбасі намагаються глушити сигнали українських безпілотників і створюють перешкоди у радіозв'язку сил антитерористичної операції (АТО). Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук.

"В районі н. п. Докучаєвськ та Дебальцеве зафіксована робота засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) російсько-терористичних військ. Засобами РЕБ супротивник намагається глушити сигнали українських БПЛА, ставить перешкоди в радіомережах (на даний момент зафіксовано кілька спроб порушити радіозв'язок тактичної ланки). Дані засоби РЕБ працюють у тісній взаємодії з вже розгорнутими стаціонарними і мобільними центрами радіотехнічної розвідки (РТР) в районі Макіївка-Єнакієве, Старобешеве, а також у районі Луганська і Донецька", - зазначив Тимчук.

Також, за його словами, бойовики продовжують вести розвідку з допомогою БПЛА. Так, за добу зафіксовано 6 спроб використання безпілотників для розвідки бойових позицій українських військ, а також для ведення коригування вогню своїх мінометів і ствольної артилерії.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе продолжают акти...

Posted by Дмитрий Тымчук on 23 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, за словами Тымчука, бойовики почали застосовувати нові артилерійські снаряди російського виробництва під Широкіно Донецької області.