ua en ru

Бойовики на Донбасі обстріляли позиції сил АТО 76 разів, одного військового поранено

Бойовики на Донбасі обстріляли позиції сил АТО 76 разів, одного військового поранено Фото: військові ЗСУ

В окремих випадках військові ЗСУ відкривали вогонь у відповідь

За минулу добу бойовики на Донбасі 76 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції, один український військовий отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

"На Донецькому напрямку найбільшу активність ворог виявляв під Авдіївкою, Луганським, Зайцевим та шахтою Бутівка. Протягом всієї доби ворог практично не припиняв там обстріли з мінометів калібру 120мм та 82мм, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів. Захисників Авдіївки та шахти Бутівка ворог також обстрілював з танків, а по позиціям під Зайцевим наніс ввечері удар зі 152мм артилерійських систем", - відзначають в повідомленні.

Повідомляється, що на Луганському напрямку противник вів вогонь під Золотим, Новозванівкою та Кримським. Бойовики обстрілювали українські позиції з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів, а під вечір застосували 120мм міномети.

На Маріупольському напрямку позиції під Широкиним, Лебединським та Красногорівкою противник обстрілював зі 120мм мінометів, кулеметів та гранатометів різних систем. Захисників Новотроїцького обстріляли з важкої артилерії калібру 122 мм, а по оборонцям Мар`їнки бив танк.

Також повідомляється, що в окремих випадках, аби пригасити активність ворога українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, на Донецькому напрямку бойовики зосередили понад 80% обстрілів, відзначає штаб.