ua en ru

Бойовики на Донбасі обстріляли селище Луганське, - Міноборони

Бойовики на Донбасі обстріляли селище Луганське, - Міноборони Фото: бойовики обстріляли Луганське (turchynov.com)

Бойовики обстріляли Луганське із мінометів

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) зафіксовано обстріл бойовиками мирного селища міського типу у Донецькій області з мінометів. Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, передає прес-служба відомства.

"Зафіксовано обстріл російсько-терористичними військами мирного селища міського типу Луганське Донецької області. Окупанти випустили понад 15 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Оскільки обстріл відбувся ввечері, військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ) з’ясовують ганебні наслідки терористичної російської діяльності", - сказав Гуцуляк.

За його словами, минулої доби, 27 лютого 2018 року, загалом зафіксовано сім прицільних обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-окупаційних військ. Всі обстріли відбулися на Луганському напрямку.

"При цьому окупанти випустили по наших оборонних укріпленнях понад 140 снарядів з мінометів калібрів 120 мм та 145 мін калібрів 82 мм. Внаслідок ворожих обстрілів один захисник України був поранений. Військовослужбовця доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника - середньої важкості",- зазначив речник Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу бойовики на Донбасі застосували міномети, заборонені мінськими домовленостями.