ua en ru

Бойовики на Донбасі обстріляли житлові райониТравневого, - СЦКК

Бойовики на Донбасі обстріляли житлові райониТравневого, - СЦКК Фото: обстріл житлових кварталів на Донбасі (flickr.com/osce)

Бойовики використовували заборонені мінськими угодами міномети калібру 120 мм

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" обстріляли житлові райони населеного пункту Травневе. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК), повідомляє штаб АТО у Facebook.

"8 грудня 2017 року НЗФ з нових позицій, облаштованих у районі населеного пункту Гольмівський, та населеного пункту Доломітне, обстріляли населений пункт Травневе Донецької області. Бойовики використовували автоматичні гранатомети, озброєння БМП, стрілецьку зброю, а також заборонені мінськими угодами міномети калібру 120 мм", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою обстрілів є пошкодження електрогенератора, який здійснює електропостачання населеного пункту Травневе. Бойовиками пошкоджено високовольтну промислову лінію електропередачі.

"Цинічні дії російсько-терористичних військ ставлять під загрозу не тільки життя і здоров’я цивільного населення, але й направлені на дестабілізацію обстановки в населеному пункті Травневе… Бойовики ОРДО створюють усілякі труднощі, які ведуть до гуманітарної катастрофи у регіоні", - повідомляє СЦКК.

Також повідомляється, що нещодавно українська сторона відремонтувала та запустила до населеного пункту рейсовий автобус. Це має завадити планам бойовиків, котрі зацікавлені у подальшому загостренні конфлікту.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року СЦКК заявила, що бойовики обстріляли будинки мирних жителів населеного пункту Водяне Донецької області, що поблизу Маріуполя.