ua en ru

Бойовики на Донбасі обладнають позиції для обстрілів позицій ООС на дитячих майданчиках

Бойовики на Донбасі обладнають позиції для обстрілів позицій ООС на дитячих майданчиках Фото: позиції українських військ на Донбасі(Віталій Носач / РБК-Україна)

Проросійські бойовики на Донбасі розміщують міномети для обстрілу позицій ООС на дитячих майданчиках і у дворах житлових будинків, а також біля лікарень. При цьому російські найманці використовують в інформаційному полі фейкові звинувачення в українських військових у відкритті вогню у відповідь.

Про це повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

Відзначається, що в якості позицій для мінометів, з яких обстрілюються позиції ООС, проросійські бойовики на Донбасі використовують дитячі майданчики і двори житлових будинків. Крім того, один з мінометів російські найманці розмістили біля Донецької міської лікарні №21.

"Мета дій російських найманців - спровокувати підрозділи ЗСУ на вогонь у відповідь",- уточнили в прес-центрі.

При цьому обстріли з боку окупантів супроводжуються фейковими інформаційними "вкиданнями "' зі звинуваченнями в обстрілі українських військових.

"Такі дії ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей суперечать будь - яким правилам і правилам війни", - резюмували в ООС.

Бойовики на Донбасі обладнають позиції для обстрілів позицій ООС на дитячих майданчиках

Фото: карта розміщення мінометів бойовиків на Донбасі (facebook.com/pressjfo.news)