ua en ru

Бойовики на Донбасі використовують новітню російське зброю, - Геращенко

Бойовики на Донбасі використовують новітню російське зброю, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про випробування зброї РФ на Донбасі

На це вказує характер поранень бійців АТО

Бойовики на окупованих територіях Донбасу використовують новітню російське зброю, про що свідчить характер поранень українських військових. Про це на брифінгу заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Характер тих поранень на Донбасі, які бачать сьогодні українські лікарі, змінює уявлення про те, що таке сучасна війна. Тому що на Донбасі на українських військових і на цивільному населенні вони сьогодні випробовують новітню російське зброю і часто нашим лікарям доводиться по молекулам збирати наших поранених", - заявила Геращенко.


За її словами, на сьогодні в пріоритеті України рішення всього гуманітарного аспекту конфлікту на Донбасі, в той час як Російська Федерація робить акцент на політиці.

"У будь-якому розумінні конфлікту, пошук компромісу починається з вирішення ключового - гуманітарного блоку, і тут Україна готова до компромісу, і тут ми готові для пошуку компромісу", - додала Геращенко.

Нагадаємо, на територіях ДНР/ЛНР залишаються 112 українських заручників.