ua en ru

Бойовики на Донбасі готуються до провокацій, - штаб АТО

Бойовики на Донбасі готуються до провокацій, - штаб АТО Фото: бойовики на Донбасі

Поблизу селища Луганське бійці сил АТО виявили диверсійно-розвідувальну групу

Військове командування незаконних збройних формувань на Донбасі готується до провокацій. Про це під час брифінгу повідомив спікер штабу АТО Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні, 10 липня о другій год ночі поблизу селища Луганське бійці сил АТО виявили диверсійно-розвідувальну групу. Окрім цього, за даними штабу АТО, продовжується переміщення військової техніки та озброєння, особового складу незаконних збройних формувань у безпосередній близькості від лінії розмежування. Військове командування цих незаконних збройних формувань готується до провокацій... Керівництву сил АТО відомо про ці переміщення", - повідомив він.

"Штабом АТО не виключається можливість дестабілізації ситуації в деяких українських містах. Зусилля противника будуть зосередженні на посиленні угруповань та проведення перегрупування на основних напрямках, зокрема в районах Луганськ, Дебальцеве, Донецьк, а саме Мар'їнка та Піски, а також на Маріупольському напрямку. На Сіверодонецькому напрямку фіксується певне зниження активності бойовиків, що ймовірно пов'язано із роботою місії ОБСЄ", - сказав Гуцуляк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території України зафіксовано понад 8 тис. російських військових.