ua en ru

Бойовики на Донбасі для дискредитації ООС можуть здійснити провокацій з жертвами серед населення, - ГУР

Бойовики на Донбасі для дискредитації ООС можуть здійснити провокацій з жертвами серед населення, - ГУР Фото: ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

На окупованому Донбасі розповсюджується інформація про можливу активізацію бойових дій

Бойовики на Донбасі для дискредитації сил операції об'єднаних сил (ООС) можуть здійснити провокацій з жертвами серед населення. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України на брифінгу повідомив спікер Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Активізовано підготовку антиукраїнських заходів у районах дислокації військ об’єднаних сил шляхом проведення так званих "стихійних" мітингів та акцій саботажу. Не виключено, що у ході зазначених акцій можливі провокаційні дії, спрямовані на дискредитацію об’єднаних сил з жертвами серед населення. Такий розвиток ситуації може стати для противника приводом для виправдання початку активних бойових дій", - повідомив Гуцуляк.

Крім того, на окупованому Донбасі, з метою залякування місцевого населення, розповсюджується інформація про можливість активізації бойових дій та розширення території їх ведення, через що на Донбасі може виникнути гуманітарна криза.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією української розвідки, основне озброєння бойовиків на Донбасі завезене з РФ.