ua en ru

Бойовики на Донбасі блокують ремонтні роботи об'єктів інфраструктури, - штаб

Бойовики на Донбасі блокують ремонтні роботи об'єктів інфраструктури, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Деякі об'єкти інфраструктури знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування

Бойовики на Донбасі блокують ремонтно-відновлювальні роботи важливих об'єктів інфраструктури поблизу лінії розмежування сторін на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

"Незважаючи на численні звернення української сторони СЦКК до російської сторони СЦКК за сприяння в наданні гарантій безпеки під час виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об'єкти цивільної інфраструктури поблизу лінії розмежування сторін на Донбасі, підконтрольне Російської Федерації керівництво ОРДО систематично блокує вирішення цих питань", - йдеться в повідомленні

Так, на фенольному заводі в населеному пункті Новгородське Донецької області, на території, підконтрольній Україні, необхідно провести роботи щодо посилення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача. У разі її руйнування, значна кількість шкідливих речовин, що містять фенол, сірчану кислоту і нафтопродукти можуть потрапити до річки Кривий Торець, а далі в Сіверський Донець, яка є одним з небагатьох джерел питної води для всієї Луганської області.

Крім того, необхідний ремонт дамби ставка-накопичувача стічних вод свинарського господарства "Бахмутський аграрний союз" у населеному пункті Новолуганское.

Також, штаб АТО повідомляє, що вже більше, ніж півроку не вдається відновити електропостачання населеного пункту Зайцево (Жованка) Донецької області і запустити газорозподільну станцію в населеному пункті Мар'їнка. В даний час вказана станція не працює.

ПРОРОСІЙСЬКІ БОЙОВИКИ БЛОКУЮТЬ ВІДНОВЛЕННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ НА ДОНБАСІ. Незважаючи на численні звернення україн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що на підконтрольних територіях Донбасу склалася критична ситуація з затопленими бойовиками шахтами.