ua en ru

Бойовики ДНР в Донецькій обл. поширюють дезінформацію про наступ українських військових після виборів в Раду, - РНБО

Бойовики "Донецької народної республіки" в Донецькій обл. поширюють дезінформацію про наступ українських військових після виборів у Верховну Раду 26 жовтня.

Бойовики "Донецької народної республіки" в Донецькій обл. поширюють дезінформацію про наступ українських військових після виборів у Верховну Раду 26 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради національної безпеки і оборони України.

"З метою виправдання протиправного вилучення техніки і майна у громадян, примусового залучення населення до лав незаконних озброєних формувань, терористи продовжують поширювати дезінформацію про підготовку українських військ до наступу після проведення виборів у Верховну Раду України", - наголошується в повідомленні.

Крім того, в Донецьку терористи готуються до боїв на території міста. Вони займають підготовлені рубежі і здійснюють зміцнення бойових позицій важкої броньованої технікою, пояснюючи свої дії нібито ймовірним настанням сил АТО на місто. Для зміцнення позицій бойовики зняли близько 25 одиниць бронетехніки і живої сили в Київський район міста.

В РНБО відзначають, що інформація про нібито наступ українських силовиків не відповідає дійсності, українські військові суворо дотримуються режиму припинення вогню і діють тільки у відповідь на атаки бойовиків.

Нагадаємо, бойовики ДНР направили військову техніку до донецького аеропорту після "вчень" у місті.