ua en ru

Бойовики "Боко Харам" в Нігерії здійснили підрив, є загиблі

Бойовики "Боко Харам" в Нігерії здійснили підрив, є загиблі Фото: бойовики "Боко Харам"

В результаті атаки 14 людей вбито і поранено 29

В результаті серії вибухів, які сталися в середу в штаті Борно на північному сході Нігерії, 14 людей загинули, 29 постраждали. Про це повідомляє ABCNews.

Як повідомляється, чотири смертника - двоє чоловіків і дві жінки - скоїли самопідриви в людних місцях у передмісті Майдугурі. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угрупування "Боко Харам".

"Боко Харам" - екстремістське угрупування, що діє на північному сході Нігерії. Воно виступає за створення ісламської держави і встановлення норм шаріату на всій території країни. У 2015 році "Боко Харам" присягнула на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у північній Нігерії через діяльність бойовиків радикальної ісламістської організації "Боко Харам" 3 млн дітей не ходять до школи.

Згідно з інформацією видання, заступник виконавчого директора ЮНІСЕФ Джастін Форсайт заявив, що "крім руйнівного недоїдання, насильства і спалахів холери, напади на школи можуть створити втрачене покоління дітей, загрожуючи їv і майбутньому країни".