ua en ru

Бойовики блокують відновлення мобільного зв'язку на Донбасі

Бойовики блокують відновлення мобільного зв'язку на Донбасі Фото: частина Донбасу залишається без мобільного зв'язку (twitter.comBlackseatv)

Бойовики на надали погодження "Vodafone Україна" на відновлення мобільного з'вязку

Бойовики не дають погодження на відновлення мобільного зв'язку на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ).

Зазначається, що "Vodafone Україна" подала заявку на безпечне виконання ремонту своїх мереж на пошкоджених ділянках в окремих регіонах Донецької та Луганської областей. Однак, відповіді від бойовиків не надійшло, через що відновлення мобільного зв'язку не може розпочатися.

"За координацією МТОТ, для безперебійного надання послуг мобільного зв'язку на території Донецької і Луганської областей і створення резервних каналів зв’язку,Vodafone подав заявки на безпечне виконання відновлювальних робіт на пошкоджених ділянках до СЦКК (Спільний центр з контролю та координації, - ред.). Станом на 13.02 погодження від ОРДЛО не отримано", - йдеться у повідомленні МТОТ.

Як повідомляло раніше РБК-Україна, в ОСБЄ висловили готовність сприянню налагодженню діалогу для відновлення мобільного зв’язку у районах, які не контролюються Україною.