ua en ru

Бойовики атакували сили АТО в Опитному, щоб оточити донецький аеропорт, - ІС

Бойовики атакували сили АТО в Опитному, щоб оточити донецький аеропорт, - ІС Джерело фото:EPA
Бойовики атакували сили антитерористичної операції в селищі Опитному Донецької області, щоб оточити українські війська в донецькому аеропорту.

Бойовики атакували сили антитерористичної операції в селищі Опитному Донецької області, щоб оточити українські війська в донецькому аеропорту. Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, незважаючи на домовленість про припинення вогню, бойовики протягом останніх діб вели активні бойові дії в районі Донецька.

"Одночасно з проведенням обстрілу були атаковані позиції українських військ в районі н. п. Опитне з метою оточення наших підрозділів у районі Донецького аеропорту. Також по всій лінії зіткнення в районі Донецька противником наносилися масовані вогневі удари. У смузі між Старомихайлівкою і Петровським районом Донецька відзначалися зіткнення підрозділів російсько-терористичних і українських військ", - зазначив він.

Також, за його словами, бойовики продовжують обладнати нові вогневі позиції артилерії в районі Макіївки, на північних і північно-східних околицях міста.

"Протягом останніх діб противник завдавав масовані вогневі удари по позиціях українських військ в районі н. п. Дебальцеве, є жертви серед місцевих жителів", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше в ДНР повідомили, що контактна група домовилася про припинення вогню в аеропорту Донецька з 17:00 2 грудня.