ua en ru

Бойовики активно обстрілюють позиції сил АТО, - штаб

Бойовики активно обстрілюють позиції сил АТО, - штаб Фото: АТО

16 серпня, в зоні АТО, вогневе протистояння по лінії розмежування дещо зменшилася, але обстріли вироблялися в Донецькому, Артемівському та Маріупольському напрямках

З півночі і до 18 годин, незаконні збройні формування, намагаючись втягнути в бойові дії наших військових, в основному, застосовували стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Так недалеко від Донецька, близько години ночі, бойовики з артилерії калібру 122 і 152 міліметра били по наших позиціях в Авдіївці. Також, в ночі, під артвогнем виявилися селища Тарамчук і Керамік. А о 9:00 з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по опорному пункту сил АТО в дослідно. Протягом дня 120-міліметрові міномети злочинці застосовували по Пісках, Красногорівці, Верхньоторецькому. А в 2.30 - противник зі 122-міліметрової артилерії обстріляв цивільні будинки в селищі Новокалинове ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в районі Луганської області бойовики сконцентрували вогневу активність в напрямку Станиці Луганській. "Тут, позиції наших військ 5 разів обстрілювали з гранатометів і один раз з 120-міліметрових мінометів", - зазначають у прес-центрі.

"На Артемівському напрямку, близько 6 ранку, бойовики двічі били з 122-міліметрової артилерії по селищу Зайцеве", - додали у відомстві.
Також повідомляється, що поблизу Маріуполя вогнем з мінометів 120 калібру противник накривав українські позиції в Богданівці та Старогнатівці.

У штабі АТО додали, що, демонструючи витримку, і суворо дотримуючись Мінські домовленості, сили АТО вогонь відкривали тільки у відповідь, озброєнням, калібр якого не перевищує 100 міліметрів.

Нагадаємо, 15 серпня, з опівночі і до 18 годин в зоні АТО спостерігалося певне зменшення активності ворога.