ua en ru

Бойовики активізували обстріли сил АТО на Донбасі

Бойовики активізували обстріли сил АТО на Донбасі Фото: у зоні АТО активізувалися обстріл позицій українських військових

Бойовики також активно використовують безпілотники для розвідки

Протягом 20 травня 2016 року бойовики активізували обстріли сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook.

"Відносне затишшя в зоні проведення АТО тривало недовго. Традиційно активізувалися бойовики з сутінками. За минулу добу противник 20 разів застосовував зброю проти українських воїнів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що бойовики обстріляли передмістя Донецька сили АТО в районі Авдіївки і Опитного зі стрілецької зброї, мінометів і гранатометів. Також бойовики обстріляли військових в районі Зайцевого.


"Найбільше бойовики порушували умови незастосування зброї на Маріупольському напрямку", - відзначили в штабі.

Зокрема, вони обстріляли Широкине, а також позиції військових в районі Новотроїцького, Павлополя, Тарамчука. У Луганській області обстріляні військові в районі Трьохізбенки та Новозванівки.

Противник також активізував розвідувальну діяльність. За минулу добу зафіксовано 7 прольотів БПЛА, які вели розвідку на Донецькому і Маріупольському напрямках.

"З початку цієї доби бойовики вже мінімум 6 разів порушили перемир'я. На Луганщині та поблизу Маріуполя, а саме в районі Широкиного і Трьохізбенки, вони вели вогонь із стрілецької зброї і гранатометів", - додали в штабі.

Нагадаємо, у ДНР почали широкомасштабні пошуки "шпигунів" СБУ.