ua en ru

Boeing має намір продати 20 авіалайнерів китайській авіакомпанії China Eastern Airlines

Американський аерокосмічний концерн Boeing оголосив про намір продати 20 авіалайнерів китайській авіакомпанії China Eastern Airlines. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Boeing. Авіавиробник підкреслив, що угода потребує схвалення китайського уряду.

China Eastern Airlines має намір придбати 20 далекомагістральних Boeing 777-300ERs. Лайнер здатний перевозити 365 пасажирів на відстань до 14 тис. 685 км.

Сума угоди не розголошується. Раніше Reuters з посиланням на власні джерела приводив загальну суму контракту в 6 млрд дол.

Boeing - одна з провідних в світі аерокосмічних корпорацій. Виробляє ракети-носії, телекомунікаційні супутники, цивільні і військові літаки. Основні виробничі потужності компанії розташовані в м. Сіетлі (штат Вашингтон), в м. Сент-Луїсі (штат Міссурі), в штаті Каліфорнія. Корпорація обслуговує замовників в 150 країнах.

Нагадаємо, чистий прибуток американського аерокосмічного гіганта Boeing в I кварталі 2012 р. збільшився на 58% і склав 923 млн дол. в порівнянні з прибутком в 586 млн дол., отриманим за аналогічний період роком раніше.